SMATSA REBUTJA DE NOU LES ACUSACIONS DE L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

  • L’empresa denuncia la manipulació i el rerefons polític de les actuacions de l’Ajuntament de Sabadell

Després de les afirmacions abocades en el dia d’avui durant el transcurs de la roda de premsa duta a terme per l’alcalde de Sabadell, el Sr. Maties Serracant, i el regidor de Serveis Muncipals, el Sr. Lluis Perarnau, tots dos pertanyents a la formació Crida per Sabadell-CUP, des de Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) lamentem que l’equip de govern no hagi esperat a la reunió a la qual havíem estat convocats i prevista per dilluns que ve 29 de gener i en la qual, presumiblement, s’havia d’abordar i concretar la matèria posada en discussió. En aquest sentit, no és veritat que tinguéssim coneixement previ de la convocatòria, ni menys del seu contingut, com ha afirmat explícitament el Sr. Serracant.

Resulta sorprenent que, transcorregut pràcticament un any des de l’anterior roda de premsa (http://web.sabadell.cat/actualitat/notis/item/l-ajuntament-sol-licitara-a-la-comissio-juridica-assessora-de-la-generalitat-la-revisio-del-contracte-de-recollida-de-residus-i-neteja-viaria-3?category_id=206), vegem ara que les acusacions per suposats sobrecostos per import d’aproximadament 6,5 milions d’Euros, es redueixen a pràcticament la meitat, amb l’excepció fins i tot que ara ja no és que es parli de costos indeguts, sinó de quantitats abonades en uns serveis en detriment d’uns altres.

Però és més greu la qüestió, ja que tots els conceptes que es van exposar en aquesta roda de premsa pel llavors alcalde, Sr. Juli Fernàndez, i el Regidor d’Espai Públic, Sr. Xavier Guerrero, i en els quals es basaven per fonamentar aquesta quantitat de 6,5 milions d’Euros han desaparegut, sent reemplaçats per uns altres. És a dir, ja que al seu moment SMATSA va sortir públicament amb xifres i dades concretes, va reunir a tota l’oposició i els va exposar un dossier detallat, el “Govern de transformació” ha transformat l’objecte de reclamació. Així, encara que l’actual alcalde assegurava que la diferència substancialment inferior de l’import era perquè inicialment s’havia treballat amb un període de 5 anys i havien hagut de desestimar els anys 2012 i 2013 per falta de documentació, la veritat és que no té substancialment GENS que veure el que avui s’explica amb el que aquell passat 18 de gener de 2017 es va argumentar. El que succeeix és que llavors va quedar acreditada la falta de credibilitat, incoherència i rigurosidad de l’ambientòleg i assessor municipal àmpliament ja qüestionat, el Sr. Jordi Colomer i Missé. Lògicament, la qual cosa ara s’ha fet, és canviar radicalment l’objecte de la suposada recerca, donades les nul·les possibilitats de continuar per la línia llavors iniciada.

En definitiva, com sempre hem mantingut, les nostres actuacions i el servei que oferim han complert a tot moment amb les obligacions del contracte, havent-se prestat els serveis d’acord amb els requisits derivats del contracte i els plecs de condicions, així com els requeriments específics del mateix Ajuntament de Sabadell a l’hora d’adaptar el servei a la mateixa evolució de la ciutat, gairebé 6 anys després del seu començament.

El que ens preocupa és que SMATSA es torna a veure enmig del debat polític sense tenir cap opció a posar damunt la taula les nostres consideracions, de manera que es perjudica la nostra imatge i la dels treballadors/as que estan al servei de la ciutat. En aquest sentit, confiem que un servei tan essencial per a la ciutat no es converteixi en una plataforma mediàtica de caràcter polític.

Finalment, volem reiterar, una vegada més, el compromís de SMATSA amb la ciutat de Sabadell, els seus ciutadans i treballadors, així com la nostra decisió de seguir treballant i col·laborant amb l’Ajuntament per prestar el millor dels serveis, com vam portar fent des de l’1 de març de 1976.