Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) denuncia l’actuació manipuladora de la portaveu de la Crida per Sabadell

  • L’empresa qualifica aquest comportament com impropi d’un càrrec públic i mancat dels més elementals nivells ètics

SABADELL, 17 DE FEBRER DE 2021 | En relació a la NP, que les seccions sindicals d’UGT i USOC han difós avui denunciant suposades “pràctiques mafioses” de la portaveu de la Crida per Sabadell, la Sra. Nani Valero, la direcció de Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) confirma que ha sigut coneixedora de trucades dutes a terme per aquesta regidora, per aconseguir la participació de treballadors i treballadores d’SMATSA en un suposat reportatge que, cal deduir, seguiria la línia d’atacs i falses acusacions que hem hagut de suportar des de l’any 2017.

És extremadament greu que una regidora de l’Ajuntament de Sabadell intenti manipular la realitat a través de les persones més vulnerables, com són els treballadors i les treballadores d’SMATSA, per tal d’aconseguir els seus fins polítics mitjançant un reportatge de molt dubtós origen amb el qual, segurament, no es pretendria altra cosa que profunditzar en la campanya contra aquesta empresa.

L’empresa va ser advertida que una productora estava intentant recollir informació per a la realització d’un reportatge sobre el conflicte que es va originar durant l’etapa de l’anterior equip de govern. Aleshores, es va informar a la Direcció d’una possible vinculació política entre aquest treball i àmbits propers a la Crida per Sabadell.

L’actuació de la portaveu de la Crida no fa altra cosa que confirmar aquesta sospita, tot i que mai haguéssim arribat a pensar que els seus nivells ètics fossin tan baixos com per dedicar-se obertament a tractar de muntar testimonis orientats per a la consecució dels seus fins.

Des de l’empresa encoratgem a qualsevol persona que s’hagi vist immersa en aquest intent de manipulació a que el denunciï. En especial, convidem a tots els nostres treballadors i treballadores que hagin rebut trucades o pressions de la Sra. Valero a posar-ho en el nostre coneixement, oferint-los tot el nostre suport i, en cas que sigui necessari, la nostra assistència legal.

Pensem que no és casualitat que l’actuació de la portaveu de la Crida sigui coincident en el temps amb la votació realitzada el passat dilluns, en la qual la plantilla d’SMATSA va votar a favor de la proposta de pròrroga de l’actual conveni col·lectiu, amb una participació superior al 85%, i duta a terme, atesa la situació de pandèmia, per votació secreta amb urnes, no pas per assemblea. El simple fet d’oferir a la plantilla l’oportunitat de votar i expressar-se lliurement va motivar atacs i desqualificacions per part d’alguns que, segurament, estan molt disposats a participar en el reportatge que prepara la Crida.

A més, en els darrers dies hem observat diverses publicacions en les quals es denuncien suposats incompliments a partir d’afirmacions i dades que són falses. En aquest sentit, cal destacar la nota de premsa difosa per la Crida el passat 15 de febrer, en la que s’arriba a afirmar que des de l’any 2012 SMATSA ha reduït la seva plantilla des de les 400 fins a les 300 persones. Demanem a la Crida un major rigor a l’hora de difondre dades perquè la xifra de treballadors censats en data d’ahir, dia 17 de febrer, és de 388, el que situa a la plantilla d’SMATSA en un nivell molt similar al de l’any 2012. Aquesta és una mostra més de l’escàs rigor a què ens tenen acostumats a l’hora de difondre informacions sobre l’empresa.

Com hem fet altres vegades, expressem el nostre orgull pel conjunt de la plantilla i, molt especialment, per les persones directament vinculades a les tasques diàries de neteja viària i recollida de residus als carrers de Sabadell, en la mesura que representen el principal valor d’aquesta empresa, havent dut a terme un treball encomiable durant el temps de la pandèmia, en què des del primer moment SMATSA ha realitzat activitats de desinfecció de l’espai públic i no ha interromput ni un sol dia el seu servei, fins i tot en els mesos de confinament més estricte.

És per tot això que demanem respecte envers la nostra plantilla i mantenir-la allunyada d’intents de manipulació tan grollers. Diem a la portaveu de la Crida que no és admissible intentar valer-se de les persones més febles per aconseguir els seus fins i el seu reportatge. Ens sembla inversemblant que una formació que presumeix d’ètica i de defensar als més vulnerables pugui dur a terme una actuació tan lamentable.