L’ALCALDE DE SABADELL (CUP-Entensa per Sabadell) CITAT A DECLARAR COM INVESTIGAT PER PREVARICACIÓ

  • A més, tres regidors, tres tècnics i un assessor extern igualment hauran de comparèixer en el Jutjat com INVESTIGATS pel mateix delicte

SABADELL, 18 D’ABRIL DE  2018  El  proper  14  de  maig,  l’Alcalde  de  Sabadell,  Sr. Maties Serracant (CUP- Entesa per Sabadell), haurà de declarar en el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Sabadell en qualitat d’investigat per un presumpte  delicte  de  prevaricació.   El   Sr. Serracant ha   estat   citat   arran   d’una   querella   interposada   per Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) el passat mes de juliol i admesa a tràmit en el mes d’octubre del passat any 2017.

El Jutjat ha citat igualment en qualitat d’investigats als regidors Lluis Perarnau (CUP-Entesa per Sabadell) i Xavier Guerrero (ERC), a més de l’ex regidor Albert Boada (CUP-Entesa per Sabadell), així com a tres tècnics municipals i a l’assessor extern Jordi Colomer (vinculat a la CUP).

Els fets que van motivar la querella es remunten al gener de 2017, quan el llavors Alcalde de Sabadell, Juli Fernández (ERC) juntament amb els regidors Xavier Guerrero i Albert Boada van dur a terme una roda de premsa en la qual van acusar a l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida de residus d’uns suposats sobrecostos d’aproximadament 6,5 milions d’euros.

En aquell moment, l’empresa es va defensar d’aquestes acusacions amb dades i informes, que només va poder lliurar als grups municipals de l’oposició, davant la negativa de l’equip de Govern de l’Ajuntament a reunir-se amb representants de l’empresa i contrastar les informacions difoses en aquesta roda de premsa.

Davant l’evident falsedat de les acusacions formulades per l’equip de govern, l’empresa va interposar al juliol de 2017 una querella que va ser admesa a tràmit durant el passat mes d’octubre. Per tant, la presentació d’aquesta querella és molt anterior a les accions que recentment l’Ajuntament ha emprès contra la concessionària i que s’han concretat en la incoació de cinc expedients.

Totes les acusacions es basaven en un informe realitzat pel Sr. Jordi Colomer, assessor extern vinculat a la CUP i especialitzat en municipalitzacions i que té un historial de diversos escàndols pels seus mètodes i la suposada falta de rigor dels seus treballs. La seva darrera actuació, desenvolupada a Badalona, guarda una similitud gairebé total amb el que ara succeeix a Sabadell.

En el cas de Badalona, l’Ajuntament liderat per la CUP, va basar en un informe d’aquest assessor unes greus acusacions contra l’empresa FCC que, finalment, la Fiscalia va arxivar al no trobar fonamentació alguna. Tot això va portar a l’empresa a interposar recentment una demanda contra Colomer de gairebé 2 milions d’euros per danys reputacionals.

De tornada a Sabadell, al gener de 2018, l’Ajuntament novament va convocar una roda de premsa per acusar a l’empresa SMATSA d’irregularitats, en la  qual  l’actual  Alcalde,  Sr  Matías Serracant,  juntament  amb  el Regidor Lluis Perarnau van anunciar l’obertura dels anteriorment esmentats cinc expedients, que a més d’importants penalitzacions podrien comportar l’extinció del contracte vigent amb l’actual concessionària.

L’empresa, davant d’aquestes actuacions, va presentar el passat mes de març de 2018, un escrit d’ampliació de la querella, en el qual juntament amb referències a les falsedats contingudes en ambdues rodes de premsa, aporta documentació i material probatori que demostraria el pla preconcebut per aconseguir l’objectiu de rescindir el contracte amb SMATSA sense atendre al procediment legal establert i amb una actuació que suposadament evidenciaria una desviació de poder per part dels querellats.

Des de SMATSA lamentem profundament que l’actitud de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Sabadell, negant- se en els dos últims anys a reunir-se ni una sola vegada amb l’empresa de cara a contrastar la informació o qualsevol qüestió que volguessin aclarir, hagi derivat en aquesta situació. No obstant això, entenem que la nostra prioritat és la de vetllar ja no només pels nostres legítims interessos, sinó per la seguretat dels més de 400 treballadors que composen la nostra plantilla, a més d’oferir el millor servei possible a tota la ciutadania de Sabadell, en la qual prestem servei des de fa gairebé 50 anys.

Moltes gràcies.