Obra Social SMATSA s’uneix amb Creu Roja Sabadell per a crear oportunitats laborals

  • Més de 40 persones en situació de vulnerabilitat i desocupació són contractades aquest estiu en SMATSA

 SABADELL, 29 DE JUNY DE 2023 | Obra Social SMATSA ha dut a terme una iniciativa pionera en col·laboració amb Creu Roja Sabadell, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de contractació temporal per a la campanya d’estiu d’enguany i orientada a col·lectius desfavorits i/o en situació de desocupació a la ciutat.

Obra Social SMATSA i Creu Roja Sabadell estan compromeses amb el benestar de la comunitat i la lluita contra l’exclusió social, per això l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és ajudar a combatre la vulnerabilitat, la desocupació i la discriminació de col·lectius en edat laboral, promovent valors com la igualtat de drets i oportunitats.

El procés de selecció i formació que s’ha dut a terme ha estat exhaustiu per a garantir la contractació de personal qualificat i compromès, resultant ser més de 20 persones les que s’incorporaran per a fer tasques de neteja i recollida de residus a la ciutat de Sabadell durant els mesos de juliol i agost.

Creu Roja Sabadell ha exercit un paper fonamental en tot aquest procés, a través dels seus projectes d’ocupació. L’organització humanitària ha realitzat una prospecció de perfils que podien optar a aquests llocs de feina. Un treball que ha permès la inserció al mercat laboral de tota mena de perfils, alguns d’ells vinculats als propis projectes que desenvolupa la Creu Roja i que posen la persona al centre de la seva intervenció. 

Pel seu costat Obra Social SMATSA, ha treballat en el procés de selecció realitzant una sèrie d’entrevistes i avaluacions dissenyades per a identificar als candidats i candidates més idonis per a cada lloc; a més d’impartir formació especialitzada als empleats i empleades seleccionats per a garantir que comptin amb les habilitats necessàries que els faculti exercir les seves funcions de manera eficient i segura.

Ramon Burgués, President de l’Obra Social SMATSA, ha declarat que “Amb aquest projecte i en col·laboració amb Creu Roja Sabadell, es brinda l’oportunitat laboral temporal a sabadellencs que es troben en una situació difícil tant econòmica com socialment, permetent-los generar ingressos i enfortir la seva situació personal i familiar. A més, es busca fomentar el desenvolupament d’habilitats i l’adquisició d’experiència laboral, la qual cosa augmentarà les possibilitats d’ocupabilitat futura”.

Per la seva part, la presidenta de la Creu Roja a Sabadell, Montse Font, ha celebrat l’acord de col·laboració entre totes dues entitats: “Per a la Creu Roja és una excel·lent notícia aquesta vintena de nous contractes signats. Creiem que cal continuar treballant per a l’ocupabilitat de les persones que més ho necessiten i fer-ho de manera conjunta i coordinada entre l’àmbit social i el sector privat”.  

En la mateixa línia, l’empresa Serveis Medi Ambient (SMATSA) ha portat també a terme un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, a través de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell S.L. (Vapor Llonch), que ha possibilitat la contractació de 20 candidats i candidates més per al desenvolupament de les tasques de neteja a la ciutat durant aquest estiu.