Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) denuncia els atacs contra la seva plantilla

  • L’empresa qualifica aquests atacs com a un linxament indiscriminat i amb una forta càrrega d’odi i classisme.

SABADELL, 1 D’OCTUBRE DE 2019 | La Direcció de Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) denuncia els comentaris humiliants i vexatoris dirigits contra el conjunt de treballadores i treballadors de l’empresa,
que els darrers dies han difós determinats individus, clarament vinculats a col·lectius radicals i extremistes, a través de les xarxes socials.

Des de finals del 2016, assistim a una constant campanya d’assetjament que s’ha anat agreujant al llarg dels anys, i que ha inclòs la difusió de imatges del personal adscrit al servei o atacs vandàlics contra vehicles de l’empresa. Amb tot, els comentaris abocats els darrers dies traspassen el límit del que és acceptable, en la mesura que inclouen insults que atempten contra la dignitat de les persones, amenaces
intolerables i menyspreus de caràcter classista, amb una clara càrrega d’odi cap a la nostra plantilla.

Volem expressar un cop més l’orgull que sentim pel conjunt de la nostra plantilla i, molt especialment, per les quasi 400 persones vinculades a les tasques diàries de neteja i recollida de residus dels carrers de Sabadell, en la mesura que representen el principal valor d’aquesta empresa. SMATSA ha posat en mans dels seus serveis jurídics el contingut dels missatges difosos durant els darrers dies que s’han considerat especialment greus, amb la finalitat d’emprendre les accions legals que siguin necessàries per defensar la integritat de les treballadores i els treballadors.

Finalment, creiem necessari que s’evidenciï per part de l’Ajuntament de Sabadell un suport i respecte explícits cap a la nostra plantilla, en la mesura que el silenci no pot emparar aquest tipus de comportaments, que malauradament venim patint en els darrers anys, i que impliquen el linxament públic de tots aquells que no es troben en l’àmbit ideològic de certs col·lectius.