Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) denuncia el bloqueig per part de l’Ajuntament a la solució del conflicte

  • L’alcalde i el partit al qual representa impedeix una solució legalment viable, d’acord el criteri legal dels màxims responsables jurídics de l’Ajuntament, en considerar que no és políticament defensable davant els seus seguidors.

SABADELL, 01 DE DESEMBRE DE 2018 | En el dia d’ahir, es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament de Sabadell i Serveis Medi Ambient, SA (SMATSA), amb l’objectiu de buscar un acord que pogués desbloquejar la situació, a més de donar compliment a la moció aprovada en el Ple de l’Ajuntament.

En aquesta reunió, des dels assessors legals de les dues parts, es va posar sobre la taula una solució legal que permetia fer aquest pas inicial i que, al seu torn, comportaria la retirada de l’ERO de forma immediata, deixant pas posterior al fet que grups de treball de caràcter tècnic i jurídic comencessin a treballar en l’estudi de les possibles modificacions de l’annex de la ITF en la línia ja apuntada en la moció de dijous passat.

Aquest matí, hem rebut una trucada dels assessors legals de l’Ajuntament en la que se’ns comunica, a través dels nostres advocats, que tot i que la solució administrativa apuntada havia estat avalada legalment tant pel Secretari com pel màxim responsable dels serveis jurídics i l’advocat assessor del propi Ajuntament, l’Alcalde i el partit al qual representa bloqueja aquesta solució argumentant que la veu políticament indefensable per al seu partit.

Davant d’aquesta decisió, que demostra una absoluta falta de voluntat per buscar una solució al conflicte, a més de demostrar la clara i evident voluntat d’incomplir amb el mandat de la moció aprovada pel Ple, no ens queda una altra alternativa que denunciar davant dels nostres treballadors, els ciutadans de Sabadell i el conjunt dels seus representants polítics, l’actitud irresponsable que es posa manifest després d’aquesta decisió.

Des SMATSA reiterem la voluntat que sempre hem manifestat pel diàleg i la negociació i que, de fet, portem reclamant més de tres anys. Ens sembla una falta de respecte amb la gravetat de la situació que tenim, acudir a una negociació anteposant els interessos d’un partit en concret als del conjunt de la ciutat. Ja per endavant, volem deixar absolutament clar que, si bé ens asseurem a negociar les vegades que siguin necessàries, és imprescindible la presència d’interlocutors en els quals sigui manifesta la voluntat de diàleg i de buscar solucions.

En aquest sentit, no acceptarem cap acord que no estigui alineat amb el contingut de la moció aprovada i que garanteixi una solució que, ja no només permeti la retirada de les mesures laborals que afectarien tan greument als nostres treballadors, sinó que aquesta solució garanteixi que no ens veiem en la situació de haver-la de tornar a imposar derivada de la rebaixa injustificada i innecessària en l’import i serveis que es defineixen en el contracte subscrit entre l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa.