Sabadell és la ciutat més neta de Catalunya i la 16 de tota España

Sabadell és la ciutat més neta de Catalunya i la 16 de tota Espanya, segons l’enquesta que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme a més de 7.000 ciutadans i ciutadanes de les pràcticament 70 ciutats més grans d’Espanya.

L’índex de satisfacció amb la neteja dels carrers de Sabadell és de 69 punts sobre 100 a la ciutat, la qual cosa suposa una qualificació de notable. Entre les ciutats catalanes només aprova també Girona (53). La resta de les ciutats catalanes suspenen amb uns nivells molt per sota de Sabadell: L’Hospitalet de Llobregat (46), Terrassa (45), Badalona (44), Tarragona (42), Lleida (42) i Barcelona (40).

En l’anterior enquesta de l’any 2019, Sabadell no va aparèixer en les dades publicades; no obstant això, en aquesta ocasió, sí que apareix i a més entra en el rànquing directament al capdamunt. La 16a ciutat espanyola amb major satisfacció, la primera de Catalunya. El rànquing estatal està encapçalat per ciutats del nord d’Espanya: Oviedo, Bilbao, Vigo, Pamplona i la manxega Albacete. Després van Getxo, Sòria, Salamanca, Donostia, Huesca, Alcorcón, Valladolid, Gijón, Guadalajara i quinzena Burgos. Després ja entra Sabadell en la setzena posició, seguida de Logronyo, Segòvia, Alcobendas i Palència tancant el Top 20.

Sens dubte, és una notícia que enorgulleix a tots els sabadellencs i, per descomptat, també a tots els treballadors i treballadores de l’empresa Serveis Medi Ambient S.A. (SMATSA) que, des de 1976, gestiona la neteja viària i recollida de residus a la ciutat.

L’empresa, pel seu costat, ha felicitat i agraït a tots els seus treballadors i treballadores l’esforç, la dedicació i el compromís, animant-los a continuar treballant amb la mateixa implicació i professionalitat.